In deze corona-tijd is het niet mogelijk om veel groepen 8 de school binnen te halen. Toch willen we jullie een inkijkje geven op onze school. Docenten zijn bezig om een paar korte online lesjes te maken: Houd deze pagina in de gaten. Je kunt opdrachten maken en opsturen naar de docent. Je krijgt dan in ieder geval een reactie terug.

Veel succes en natuurlijk ook veel plezier!

Banaanpannenkoekjes bakken.

Tijdens de lessen voeding en gezondheid leer je over gezond eten en ga je zelf ook lekkere dingen maken.

Kijk naar het korte instructiefilmpje en ga lekker zelf aan de slag. Maak een foto van jouw pannenkoekjes en stuur naar:

n.vandeventer@atscholen.nl

Lo - challenges

Je hebt in elk leerjaar twee uur per week lichamelijke opvoeding (lo = gym). Je krijgt hier veel verschillende onderdelen. Niet alleen sport en spel, maar ook nog een beetje turnen en atletiek.

Onze gymdocenten hebben speciaal voor jullie twee challenges bedacht. Kijk het instructiefilmpje en probeer het zelf! Stuur je filmpje naar z.wanrooij@atscholen. Je krijgt altijd een reactie terug.

Ruimtefiguren

In het voortgezet onderwijs krijg je wiskunde. Dit is een nieuw vak. Het lijkt op rekenen, maar je leert nog veel meer dingen.

In het filmpje wordt verteld welke ruimtefiguren er allemaal zijn. Die komen ook in wiskunde voor. Bekijk het filmpje en ga zelf met ruimtefiguren aan de slag.

Lijkt de tweetalige opleiding je wat?

Hier vind je een mini-lesje van de tweetalige opleiding. Je gaat (in het Engels) wat meer leren over Egypte en de hiërogliefen. Why don't you try?

Ben je creatief? 

Mevrouw Racké geeft beeldende vorming. Dit is een combinatie van tekenen en handvaardigheid. Je gaat zelf mooie werkstukken maken en je leert ook wat meer over kunst. Kan jij een creatief stilleven samenstellen en daar een mooie foto van maken?