• ​Kan ik geplaatst worden op Groot Goylant?
  Als je een VMBO-advies hebt gekregen van de basisschool ben je plaatsbaar op Groot Goylant. ​​

 • Wanneer kan ik me aanmelden bij Groot Goylant?
  ​Inschrijven kan ​vanaf maandag 25 maart t/m zondag 31 maart 2024.​ Klik hier​ voor de pagina met het aanmeldingsformulier.

 • Moet ik heel goed in Engels zijn om me aan te kunnen melden voor de tweetalige, internationale opleiding?
  Het belangrijkste is dat je Engels erg leuk vindt en dat je het graag goed wilt leren. Er wordt geen test afgenomen om te kijken hoe goed je bent in Engels. We kijken vooral naar je motivatie.

 • Krijg ik een laptop?​
  Alle eerstejaars leerlingen krijgen een chromebook in bruikleen. Dit is een soort laptop waarmee je op internet kunt en allerlei digitale opdrachten en presentaties kunt maken. De laptop wordt door de school betaald. Naast de laptop worden er ook nog wel boeken gebruikt.

 • Bij wie kom ik in de klas te zitten?
  Als we de nieuwe klassen gaan maken, kijken we waar leerlingen vandaan komen. Als je van buiten Hilversum komt dan zorgen we er voor dat je in de klas komt bij leerlingen uit je woonplaats. Je kunt dan samen naar school fietsen of samen met de trein/bus reizen.
 
 • Wat is eigenlijk een mentor?
  Als je naar de middelbare school gaat heb je niet meer het grootste gedeelte van de week les van één leerkracht, maar van verschillende docenten. Je mentor is een docent die jouw klas lesgeeft, maar die jou en je klasgenoten vaker ziet. Elke eerste klas heeft twee mentoren. Zij vertellen alles over de school en houden oudergesprekken met jou en je ouders. Als er iets is kun je altijd even bij je mentor gaan praten.

 • Hoe leer ik mijn nieuwe klasgenoten kennen? 
  Het is voor alle nieuwe brugklassers spannend om op een nieuwe school te komen met allemaal nieuwe klasgenoten. Daarom is er op woensdag 3 juli 2024 een introductiemiddag. Jij gaat dan kennismaken met je nieuwe klas en met je mentoren. 

 • Wat moet ik meenemen als ik in de brugklas begin?Tijdens de introductiemiddag krijg je een lijst mee van spullen die je nodig hebt: schriften, pennen, een agenda en nog wat andere dingen. Je mentoren zullen je daar nog meer over vertellen.

 • Moet ik mijn boeken zelf bestellen?
  Nee, dat regelen wij voor je. Als het schooljaar begint krijg je bij elk nieuw vak de boeken die bij dat vak horen. Het is wel belangrijk dat je deze boeken zo snel mogelijk kaft. Jij moet er namelijk zelf voor zorgen dat deze boeken netjes blijven.

 • Hoe vind ik de weg door de school?
  Tijdens de introductie krijg je een puzzeltocht door de school. Je zult dan zien dat de school groot lijkt, maar eigenlijk heel logisch in elkaar zit. Je zult al heel snel de lokalen kunnen vinden. In de eerste weken van het nieuwe schooljaar zullen je mentoren je verder helpen met het leren kennen van de school. Elke eerste klas heeft zijn eigen thuislokaal. Daar krijg je alle lessen waar geen praktijklokaal voor nodig is. Voor techniek, beeldende vorming, verzorging (koken) en gym ga je naar een ander lokaal.

 • Wat is de wenperiode? ​
  Dit zijn de eerste vier weken van het schooljaar. We noemen het de WEN-periode omdat in deze weken de nieuwe brugklassers de tijd krijgen om te wennen aan de klas, de school, de regels, het rooster, de vakken, de docenten enz. Je mentoren en alle andere vakdocenten zullen je helpen om je wegwijs te maken op Groot Goylant. Deze wenperiode wordt feestelijk afgesloten.